menu 

Nieuws

Bijzonder Rally zonder Poespas door Assen

29 mei 2017

 

Assen – De traditionele Rally zonder Poespas was dit jaar op vrijdagavond 26 mei. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio,s en zo’n 230 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen. Namens Wensink Lease reed Floris mee met een mooie Mercedes-Benz cabrio. Bijrijdster Lenie had een geweldige avond. 

Deelnemers aan de Rally zonder Poespas waren veelal mensen (chauffeurs) uit het hele land, die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Inmiddels is de rit wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs was het één van de hoogtepunten van het jaar.

Heinde en verre
Bijzonder aan de Rally zonder Poespas is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld. De rijders komen van heinde en verre, zoals Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal, Leeuwarden en Haulerwijk.

Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, het evenement is thans uitgegroeid tot 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er zeven busjes met mindervaliden richting TT Circuit en op het Heilige Asfalt mochten de wagens een paar ronden rijden.

Lees hier het hele bericht.