menu 

Nieuws

De ANWB blijft voor u beschikbaar

26 maart 2020

 

Momenteel wordt iedereen geraakt door de ontwikkelingen omtrent COVID-19 (het coronavirus). Tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden geven wij de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, maar ook van onze klanten de hoogste prioriteit.

De ANWB neemt binnen de hulpverleningssector een unieke positie in
Het zit in het DNA van ons bedrijf om op een juiste en verantwoorde wijze invulling te geven aan de hulpvraag van onze klanten.
We doen dit momenteel volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Hiermee dragen wij bij aan het op peil houden van de mobiliteit van onze samenleving.

Wij blijven u van dienst, zoals u dat van ons gewend bent
De directeur van het Wegverkeersmanagement van Rijkswaterstaat, heeft op 18 maart 2020 besloten dat de ANWB op de lijst staat van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme bestrijding en Veiligheid). Op deze lijst staan organisaties die, in de keten van Incidentmanagement, een vitale bijdrage leveren ten behoeve van de veiligheid en doorstroming op het wegennet.
De ANWB speelt hierin een cruciale rol. 

Wij blijven onze dienstverlening dus voor u uitvoeren, zoals u dat van ons gewend bent. Dit geldt voor zowel onze Alarmcentrale als onze Wegenwacht activiteiten. De personen-hulpverlening blijft 24 uur per dag , 7 dagen per week operationeel. Zij zetten zich dag- en nacht in om uw klanten te helpen.

Extra maatregelen getroffen voor het regelen van vervangend vervoer. 

Voor het transporteren van gestrande voertuigen hanteren we wel extra maatregelen die aansluiten bij de richtlijnen van de overheid en het RIVM:

  • Een voertuig wat niet gerepareerd kan worden, wordt afgevoerd door de berger
  • Indien mogelijk neemt de berger direct vervangend vervoer mee, als vervanging voor het gestrande voertuig.
  • Als dit niet mogelijk is, blijft de berijder in zijn eigen voertuig tijdens het transporteren door de berger.
  • De berijder neemt dus geen plaats naast de chauffeur in de cabine. Wij hebben hiervoor een tijdelijke ontheffing gekregen voor korte ritten.
  • Per situatie zal ter plekke gekeken worden wat de beste oplossing is om het gestrande voertuig af te voeren.