menu 

Nieuws

Langere wachttijden ANWB pechhulp in zowel binnen- als buitenland.

1 maart 2018

 

Hierbij belangrijke informatie over de wachttijden voor pechhulp in zowel binnen- als buitenland bij de ANWB.

Vanuit de ANWB alarmcentrale is er maximale capaciteit ingericht om het hoge volume aan meldingen te kunnen registreren. Door de relatief goede, maar wel zeer koude omstandigheden in Nederland, zien ze dat velen met de auto op pad gaan en alsnog met problemen stil komen te staan. Hierdoor ziet de ANWB zowel in het binnen- als buitenland een oplopende wachttijd.

Onderstaand een update vanuit de landen om ons heen:

Frankrijk
Dezelfde problemen in Frankrijk over het hele land. De ANWB ervaart vertragingen bij het organiseren van reparatie ter plekke en transport. Het aantal meldingen is hoog voor inkomende telefoongesprekken en dit beïnvloed de normale bereikbaarheid

Oostenrijk
Door de vele vakantiegangers en extreme kou is het volume aan meldingen bijzonder hoog. Hierdoor lopen wachttijden fors op en is de wachttijd voor hulp ter plekke minimaal 3 uur.

Polen
Vergelijkbare situatie in Polen. De ANWB kan hogere aantallen oproepen beantwoorden en services organiseren, maar de wachttijd voor de primaire hulp is vrij hoog: 2.00 – 3.00 uur.

Kroatië
Afgelopen maandag liepen de wachttijden iets op en lag de nadruk op bepaalde regio's met lage temperaturen. Sinds gisteren ziet de ANWB een enorme toename in het aantal meldingen, maar weten ze die gemiddeld binnen een uur hulp te bieden.

Spanje
Ook hier heeft de ANWB te maken met zware weersomstandigheden in de noordelijke gebieden van Spanje, met gevolgen voor ongeveer 20 provincies. In sommige gebieden kunnen onze hulpverleners nauwelijks een dienst uitvoeren. Naar verwachting zal deze situatie de hele dag blijven bestaan en ze verwachten dat de diensten van morgen ook nog ontregeld zijn vanwege de nasleep van vandaag.

Uiteraard doet de ANWB er alles aan om de overlast hiervan zover mogelijk te beperken.