menu 

Nieuws

Leerlingen Nordwin College maken kennis met de smart electric drive

17 oktober 2017

 

Op 10 oktober jl., de nationale Dag van de Duurzaamheid, kreeg het opleidingscentrum Nordwin College namens Floris Mulder van Wensink Lease de beschikking over een elektrische smart Forfour.

De smart werd voor de deur gereden bij de school in Buitenpost, waar de leerlingen net de tweede ‘Groene vlag’ van EcoSchools kregen uitgereikt. Duurzaam doen en denken heeft op de scholen van Nordwin College namelijk een prominente plek in de lessen én in de bedrijfsvoering.

De jongeren werden door EcoSchools op een speelse manier getest op hun kennis over duurzaamheid. Dolenthousiast stapten de winnaars bij de chauffeur in de auto om een proefritje te maken. 'Wat is ie stil!' en 'Goh, dit is echt cool, net een gewone auto' waren twee opvallende uitspraken.

Na het bezoek aan Buitenpost reed Heleentje Swart, coördinator duurzame innovatie van Nordwin College, door naar Leeuwarden. 'Een geweldige ervaring, om zo soepel en stil over de weg te rijden’, zegt zij enthousiast. 'Mooi dat Friesland, zeker nu de Elfwegentocht eraan komt, volop inzet op elektrisch rijden. Dit is toch de toekomst, dat willen we onze leerlingen graag mee geven!'

‘Mooi dat wij op deze manier ons steentje bij konden dragen’, sluit Floris Mulder van Wensink Lease af.