menu 

Nieuws

Uitje 5-jarig jubileum

22 juni 2020

 

Dit jaar bestaat Wensink Lease & Services vijf jaar en dat is gevierd met alle medewerkers van Wensink Lease & Services. Het uitje ging dit jaar naar de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen. Deze zogeheten zorgbrouwerij is in 2016 in gebruik genomen en sindsdien wordt er samen met zorggroep Philadelphia gewerkt aan een beschutte werkplek en ruimte voor dagbesteding voor mensen uit deze doelgroep. Ook wordt er met de gemeente Dalfsen samengewerkt en “werkstage-plekken”


Cultuurverschillen

Aangeboden voor mensen vanuit de WMO en “taalstage-plekken” voor statushouders waarbij het doel is om cultuurverschillen te overbruggen en mensen te helpen de stap richting de arbeidsmarkt te maken. Momenteel helpen tien tot twaalf mensen vanuit Philadelphia anderhalve dag per week enthousiast mee met het brouwen, bottelen en etiketteren. Daarnaast lopen er regelmatig taalstagiaires mee en biedt de brouwerij mensen de mogelijkheid om werkritme op te doen.


Speciaal bieren

Speciaal voor het Jubileum van Wensink Lease & Services, zijn er een drietal speciaal biertjes gebrouwen.Al met al was het een mooie ervaring om te zien waar een lokale ambachtelijke zorgbrouwerij maatschappelijk aan kan bijdragen.