menu 

Nieuws

We houden de sfeer erin!

10 oktober 2017

 

In deze blog vertelt Erwin meer over zichzelf en zijn werkzaamheden bij Wensink Lease. In ons bedrijf staat persoonlijkheid centraal - daarom stellen we ons graag aan u voor. Aangenaam!

Erwin Vos, leasemanager bij Wensink Lease, maakt deel uit van het twaalfkoppige team dat Wensink Lease tot een succes maakt. “Als ik mezelf in een aantal woorden zou moeten omschrijven”, vertelt hij, “dan zou ik gaan voor ‘bevlogen’, ‘hart voor de zaak’ en ‘humoristisch’. Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk op de werkvloer. Een grapje op z’n tijd moet zeker kunnen - zo houden we de sfeer erin. En ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging.”

Ook buiten de werkvloer geniet Erwin met volle teugen. Zo is hij regelmatig te vinden bij kleiduifschietvereniging ‘K.S.V. de Betuwe’ en geniet hij samen met zijn vrouw volop van hun nu zeven maanden oude zoontje.

Een hele eer
Zeven jaar geleden, in 2010, startte Erwins carrière bij Wensink. Toen al had hij een passie voor leasing. “Ik liet in mijn sollicitatie bij Wensink Automotive vallen dat ik het bijzonder vond dat zo’n groot bedrijf nog niet aan leasen deed. Blijkbaar is dat blijven hangen, want in 2014 werd ik gevraagd om een leasemaatschappij op te zetten onder de naam Wensink Lease. Het is natuurlijk een hele eer én een grote uitdaging om een nieuwe onderneming van de grond te krijgen.”

Manusje van alles
Ondertussen is Erwin sinds januari 2015 officieel leasemanager. “Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor veel verschillende taken, aan zowel de commerciële als de operationele kant van het speelveld”, vertelt hij. Van klantencontact tot aan het afhandelen van schade, Erwin regelt het samen met zijn collega’s allemaal.
Voor de toekomst heeft hij ook al plannen: “Het is de bedoeling dat we gaandeweg steeds meer mensen aan Wensink Lease koppelen, die dan ook taken van mij over kunnen nemen. Zo begint er bijvoorbeeld binnenkort een derde accountmanager en willen we aan de operationele kant gaan groeien met een man voor onderhoud en schade.”

Geen dag hetzelfde
Leasen is voor Wensink een nieuwe tak van sport, maar Erwin kent de leasewereld al een stuk langer. “Voor mij was het een groot voordeel dat ik in het verleden ook al in de leasewereld gewerkt heb”, vertelt hij. “Persoonlijk trekt die wereld mij heel erg, omdat geen dag hetzelfde is. De titel ‘leasemanager’ klinkt misschien saai, maar dat is het absoluut niet. Ik heb tijdens mijn werkzaamheden veel te maken met auto’s. En als je een beetje van auto’s houdt, blijft dat altijd leuk. Ik vind het extra leuk dat we bij Wensink Lease naast personen- en bedrijfswagens ook trucks verleasen. Dat is weer iets heel nieuws en maakt het voor mij extra interessant en leerzaam.”

Tevreden naar huis
De kracht van Wensink Lease zit met name in het team. Het aangaan van aangename, persoonlijke relaties slaat binnen Wensink namelijk niet alleen op klantrelaties, maar ook op de manier waarop we met elkaar omgaan. “Wij zijn allemaal erg betrokken bij elkaar, maar ook bij klanten. We staan graag dichtbij de klant door veelvuldig persoonlijk contact op te nemen.” Hierdoor kan Wensink Lease bijvoorbeeld inspelen op veranderingen in de leasesituatie van de klant.

Misschien werkt het voor de klant juist voordelig om een nieuwe richting in te slaan. In dat geval hoort de klant het waarschijnlijk liever nu dan straks. Daar draait het voor Erwin ook om, zegt hij. “Ik ga namelijk pas tevreden naar huis als de klant ook tevreden is en ik geen klachten binnenkrijg.”

Doen waar we goed in zijn
In de toekomst zal het leasemodel volgens Erwin zeer waarschijnlijk compleet veranderen. “Er komen namelijk steeds meer manieren van het gebruik en verbruik van auto’s. Denk maar aan de hybride en elektrische auto’s. Aan ons dan de taak om daar als jong en energiek bedrijf snel op in te spelen. Maar voordat het zover is gaan wij gewoon door met waar wij goed in zijn; het bieden van persoonlijk leaseadvies.”

Wilt u graag meer weten over Wensink Lease? Neem dan gerust contact met ons op. Aangenaam!