menu 

Nieuws

Wensink Automotive faciliteert Mercedes-Benz B-Klasse electric drive aan TechFunity

17 februari 2017

 

Aventus mocht donderdag 16 februari jl. de sleutels van een nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse electric drive in ontvangst nemen voor TechFunity, een samenwerkingsverband tussen onderwijs en een groot aantal bedrijven in de mobility branche. In de showroom van Wensink in Zwolle vond de officiële bekrachtiging van deze unieke samenwerking plaats.


TechFunity is een samenwerkingsverband tussen onderwijs (Aventus, een aantal VMBO-scholen, de HAN Automotive) en een groot aantal bedrijven in de mobility branche, waaronder Wensink Automotive B.V.
Aventus wil nog intensiever samenwerken met bedrijven en op die manier haar studenten blijven opleiden met kennis en kunde van het allernieuwste wat er op de mobility markt is en komt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de reparatie en verkoop van elektrische en hybride auto’s, maar ook aan de laadpalen die deze auto’s van energie voorzien.
Door ook samen te werken met het VMBO en de HAN, wil Aventus ervoor zorgen dat de doorstroom van de ene naar de andere opleiding makkelijker verloopt. De activiteiten van TechFunity zullen voornamelijk gericht zijn op de niveau 4 opleidingen.


De Mercedes-Benz B-Klasse electric drive is door Wensink Automotive en Wensink Lease aangeboden aan Aventus. De auto wordt voornamelijk ingezet voor trainingsdoeleinden. Wensink verzorgt in samenwerking met Mercedes-Benz Nederland een training aan docenten en vervolgens wordt deze training op maat ingezet voor de studenten.


Durk van Wieren, Projectleider TechFunity binnen Aventus is erg content met de samenwerking en de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse electric drive: “Ik ben erg trots op deze vorm van samenwerking. Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe TechFunity vorm en inhoud moet krijgen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen de toekomst tegemoet gaan”.


Eric Wilbers, Operationeel directeur binnen Wensink Automotive onderstreept het nut van deze unieke samenwerking: “Het is een mooie start van een intensieve, maar vooral unieke samenwerking, waarbij wij elkaar ondersteunen en aanvullen op het vlak van mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers”.


Fotobijschrift: V.l.n.r. Wilfred van Marle (Verkoopadviseur Wensink Mercedes-Benz), Jeffrey Idzenga (Star Expert Wensink Mercedes-Benz), Erwin Vos (Manager Wensink Lease), Durk van Wieren (Projectleider TechFunity binnen Aventus), Eric Wilbers (Operationeel directeur Wensink Automotive), Gert van Kooy (Directeur Mercedes-Benz Personenwagens binnen Wensink Automotive) en Edwin Speelman (HR Manager Wensink Automotive)